ZEMPLÍN: Viaceré mestá a obce privítali príchod nového roka ohňostrojom

01.01.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 1. januára (TASR) - Ohňostrojom, ktorému predchádzal kultúrny program, privítali príchod nového roka na Zemplíne aj samosprávy Michaloviec, Vranova nad Topľou, Humenného a Sniny.
Slávnostnú silvestrovskú atmosféru vo Vranove nad Topľou sprevádzala asi hodinu pred polnocou za účasti stoviek Vranovčanov reprodukovaná hudba a vystúpenie hudobnej skupiny Motív. Po ňom nasledoval príhovor primátora mesta a podpredsedu Prešovského samosprávneho kraja Jána Ragana.
Prvý muž samosprávy zaželal Vranovčanom v posledných sekundách starého roka veľa šťastia, zdravia a pohody. Zároveň dodal, že v centre jeho záujmu zostáva pre budúce obdobie dokončenie prebiehajúcich investičných akcií mesta a naplnenie priemyselného parku novými investormi.
"Rok, ktorý je pred nami, bude zároveň veľmi náročný, bude potrebné veľa pracovať, ale aj veľa sporiť, aby sme efektívne urobili pre ľudí všetko, čo je potrebné, " povedal pre TASR.
Humenská samospráva pripravila v rámci silvestrovského programu pred mestským Domom kultúry pre Humenčanov vystúpenie speváčok Jadranky a Michaelly, ako i DJ Gabriella. V centre Michaloviec sa oslavy príchodu nového roka začali zapálením vatry o 23.00 h, na tribúne na Námestí osloboditeľov sa predstavila Michalovčanom následne hudobná skupina Free voices.
Šampanské sa však na Silvestra otváralo v Michalovciach ešte pred polnocou. V priebehu dňa sa konala pred mestským úradom tradičná súťaž vo vystreľovaní zátky z fliaš šumivého vína na čo najdlhšiu vzdialenosť. Prvenstvo získala Alena Jurčová s výkonom 22,6 metra, druhý skončil Pavel Herman s 20,9 a tretí Gabriel Sninčák s 20 metrami. Primátor mesta Viliam Záhorčák sa umiestnil s výstrelom v dĺžke 17,4 metra na siedmom mieste. Rekord spred piatich rokov, ktorý má hodnotu 31 metrov, tak zostáva naďalej neprekonaný.
V Snine zaspievali známe piesne obyvateľom mesta v závere starého roka výlučne domáci interpreti. Silvestrovský večer spestrilo aj vypúšťanie balónikov šťastia, ktoré pripravilo Mestské kultúrne a osvetové stredisko v spolupráci s členmi sninského Mládežníckeho parlamentu.
Svetelné efekty rozžiarili nočnú oblohu v prvých sekundách dnešného dňa aj nad zrúcaninou stredovekého hradu Čičva v obci Sedliská (okres Vranov nad Topľou). Netradičné miesto pre novoročný ohňostroj dohodli samosprávy Sedlísk a susedného Tovarného po tom, ako im pyrotechniku v hodnote 1000 eur venoval Tovarňan Jozef Demský, ktorý ju vyhral v súťaži organizovanej jedným zo slovenských rádií.
 

Vyberte región